Hava Durumu

ÖĞRENCİ VELİLERİ TEDİRGİN, AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
usaktanhaber.com.tr
ÖĞRENCİ VELİLERİ TEDİRGİN, AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

Mustafa ÖREN

Uşak'ta ki Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci velileri tedirgin.

Sosyal medyaya düşen rahatsızlıklar hakkında veliler sorularına cevap arıyor.

Sosyal medya'da sorunlarını dile getirmeye çalışan velilerin iddiaları şu şekilde

"Okul İdaresinden biz öğrenci velilerine bu Cuma (06 Eylül 2024) mesaj geldi. Okulun açılacağı gün olan (09 Eylül 2024) Pazartesi gününden itibaren Vala Gedik Anadolu Lisesi’nde eğitim-öğretime başlayacağı ve bundan sonra bu binada devam edeceği ile ilgili.

Tabiki de bizler şok içine girdik.

Hemen okula gittik ve okul idaresinden bilgi almak istedik. Onlar da bizlere; Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden haberin size mesaj attığımız gün olan Cuma günü haber verildiğini ve Pazar günü de okulun eşyalarının taşınacağını söylemişler.

06 Eylül günü yapılan duyuru ilanı 

Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 09.09.2024 tarihinden itibaren ilimiz Vala Gedik Anadolu Lisesi tarafından kullanılan binada hizmet vereceğiz. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize duyurulur.

Pansiyon başvurusu için okul idaremize başvuru yapılması gerekmektedir.

NOT: Servis arayışı içerisindeki veliler için servis firmaları okul önünde bilgilendirme yapacaktır.

VALİ ve MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİZİMLE İLGİLENMEDİ

Başka yere taşınacağı konusu zaten 1 yıldır varmış. Ancak okulun açılacağı günü mü beklemiş İl Milli Eğitim Müdürlüğü? Okuldan tanıdık öğretmenlerin bazılarına sorduk. Onların da yapabilecekleri bir şey değilmiş. Bazı girişimlerde bulunulmuş, ancak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik hiç oralı olmamış.

Öğrenci velilerimizden bir kısmının önceden bilgisi olduğu için Milli Eğitim Müdürüne konuyu aktarmak istemişler; Milli Eğitim Müdürü randevu bile vermemiş, şube müdürüne yönlendirmiş, onlarda başlarından göndermişler. Hiç ilgilenmeyip gale bile almamışlar.

Uşak Fen Lisesi’nin taşınma olayı da varmış.

Aslında Vala Gedik Anadolu Lisesine onların taşınmasına karar verilmiş. Pansiyonu da var o okulun. Ancak bir anda vazgeçmişler. Onların velileri güçlü ve zengin oldukları için hemen karşısında bulunan Halk Eğitim Merkezi Binasına taşınmasına karar vermişler. Milli Eğitim Müdürü ve Vali siyasilerden çekinmişler.

İlimiz Merkezinde bir çok boş durumda okul binası varken (çoğunluğu İmam Hatip Lisesi - öğrencileri az ve bunları birleştirip bize bu okullardan birini verebilirderdi)

SİYASİLER BİZE KULAKLARINI TIKADI

Okulun bazı ileri gelenleri konuyu siyasilerle de görüşmüşler. Milletvekilleri ve Vali Bey de hiç gündeme bile getirmemişler. 

Vala Gedik Anadolu Lisesi bizim evlerimize en az 6-7 Kilometre uzaklığında. Öğrenci velileri olarak bizlerin evleri Dikilitaş, Ünalan, Kemalöz ve Karaağaç Mahallesi’nin tam ortasında. Garaja yakın ve ulaşım sorunu olmayan bir bölgededir. Bu mahallelerde ikamet eden vatandaşların çocuklarının geldiği ve bu bölgedeki tek meslek Lisesidir. Bu mahallelerde kesinlikle bu meslek lisesine ihtiyaç vardır.

Bizim okulumuzda bir çok bölüm var: Muhasebe ve Finansman, Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ve en önemli bölüm Yiyecek ve İçecek Hizmetleri...

YENİ BİNADA ATÖLYELER OLMADAN NASIL EĞİTİM VERİLECEK?

Okulumuz meslek lisesi olduğundan dolayı yukarıda belirtilen bölüm derslerinin tümü atölyelerde yapılıyor. Gidilecek bu okulda atölyeler yapılmamış. Atölyeler olmadan öğrencimiz nasıl eğitim alacak?

Evimizi bile taşıyacak olsan en azından 2-3 hafta öncesinden hazırlık yapılır ve ona göre taşınır. Kos koca okul 1 günde taşınır mı?

Bu bölümlerden mezun olan çocuklarımız ilimizdeki işletmelere kalifiye eleman yetiştirmektedir. Önemli bir meslek lisesidir, önemi çok büyüktür. Okul öğretmenleri; bu okulun önemini siyasilere, Vali Beye ve Milli Eğitim Müdürüne bir türlü anlatamadıklarını, bildikleri halde bu güne kadar hiçbir önlem almadıklarını ve yok saydıklarını söylediler.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİR GÜN BİLE OKULU ZİYARET ETMEDİ

Milli Eğitim Müdürü bir gün bile okulu ziyaret edip Öğrenci Velileri olarak bizler ve Okul Öğretmenleri ile konu istişaresi yapmamıştır.

Ayrıca okulumuzda MESEM bölümü de var. Buradaki öğrencilerimiz işletmelere staja gitmekteler ve işletmeler de çok memnun öğrencilerimizden, devlet katkısı ödemesi alıyorlar.

TAŞIMA HEM ÖĞRENCİLERİ HEM DE VELİLERİ ZORA SOKACAK

Okulumuzun Vala Gedik Anadolu Lisesi’ne gitmesi demek biz öğrenci velilerini ve işletmeleri zor durumda bırakacaktır. Veliler olarak okul kıyafetlerini aldık. Taşınacağını bizlere neden daha önceden söylemediniz, yoksa kıyafet de almazdık.

En önemlisi de başka okula çocuklarımızın kayıtlarını e-devlet üzerinden yaptırırdık. Şimdi onunda zamanı geçti. Çocuklarımız kayıt yaptıracak okullarda yer kalmadı. Bizler ne yapacağız?

MADDİ OLARAK BÜYÜK SIKINTIYA GİRECEĞİZ

Vala Gedik Anadolu Lisesi’ne gidilmesi için çocuklarımızın günlük en az 4 sefer şehir içi otobüsü değiştirmesi gerekecektir. Maddi durumlarımız zaten belli. Nasıl olacak bu? Yönetmelik gereği taşınacak okul 2 Km’yi geçerse öğrencilerin yol parası verilmesi gerekiyormuş. Milli Eğitim Müdürlüğü çocuklarımızın yol parasını verecek mi?

Öğle arası yemek saatinde çocuklarımız eve gelip yemeklerini yiyip hemen okula gidiyorlardı. Şimdi orada nasıl olacak. Çocuklarımıza yemek için verecek paramız yok. Asgari ücretli çalışan ve bölünmüş aileleriz.

OKUL ÖĞRETMENLERİ DE TAŞINMAYA İSTEKSİZ

Okul Öğretmenlerinin hiç biri de buraya gitmek istemiyorlarmış, hepsi evlerini ve çocuklarının okullarını okulumuza göre ayarlamışlar, onların da tüm düzeni bozulmuş olacak. Onların dediklerine göre Okul Vala Gedik Anadolu Lisesi’ne giderse yol uzaklığı sebebi ile öğrenciler buraya gitmekten vaz geçer ve bu meslek lisesi tamamıyla yok olurmuş. Eski okulun yerine de İmam Hatip Lisesi yapılması söylentisi varmış.

Öğrenci velileri olarak Vala Gedik Anadolu Lisesi’ne gitmek istemiyoruz. Bu okul yıkılıp yerine yenisi yapılıncaya kadar okulumuzda kalmak istiyoruz. Son gün hadi okulu buraya taşıyoruz. Oraya gideceksiniz diye bir mantık olur mu?

Bizim bu mahallelerimiz yıllardır AK Parti’nin kalesidir. Bu okul meselesi yüzünden şu an öğrenci velilerinin çoğunluğu AK Parti yönetimine çok kızıyor. Onların bilgisine..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.