Hava Durumu

KIRKAĞAÇ ALİ FAKI MAHALLESİNDE HAYIR YEMEĞİNDE KURAN ZİYAFETİ

.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
usaktanhaber.com.tr
KIRKAĞAÇ ALİ FAKI MAHALLESİNDE HAYIR YEMEĞİNDE KURAN ZİYAFETİ

ADİL AKA
Manisa’nın Kırkağaç ilçesi Ali Fakı Mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 28.cisinin düzenlendiği hayır büyük bir katılımla yapıldı. Ali Fakı Mahalle hayrına Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Adem Şakrak, İlçe Jandarma Komutanı Servet Çelenk, Akhisar İlçe Müftüsü Muhammet Salman, Kırkağaç Müftü Vekili Mehmet Ali Gürdal, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve binlerce kişi katıldı.

Öğle namazı öncesi Kuranı Kerimi güzel okuma dünya birincileri. Ahmet Yüksel, Adem Bilgetay, Alpcan Çelik, Ali Tel ve Ezanı güzel okuma Türkiye birincileri Selman Kızmaz, Alpcan Çelik, Aziz Hardal Mevlithan, Ali Fakı İmam Hatibi Halil İbrahim Erguvan, Kuranı Kerim, ilahi ve mevlit okuyarak katılımcılara ziyafet sundular.

Kılınan öğle namazının ardından başlayan programda, duaların ardından çorba, nohut, güveç, keşkek, cacık, salata ve höşmerimden oluşan mönü katılımcılara ikram edildi. Misafirler toplu halde Ali Fakı Hazretlerinin türbesinde dua ettiler.

Ali Fakı Mahallesi Muhtarı Burhanettin Topçu, ”Bu yıl 28.sini düzenlediğimiz geleneksel Ali Fakı Hayrına farklı il ve ilçelerden çok büyük katılım oldu. Misafirlerimiz bizleri onurlandırdılar. Hayrımızdan amaç köyümüzün kurucusu Ali Fakih Hazretlerinin ruhunu hoşnut etmek ve mahallemizi kaza ve belalardan rabbimizin korumasını dilemektir. Allah’ım inşallah dualarımızı ve hayrımızı kabul eder.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.