Hava Durumu

GENÇLİK KONFERANSINA UŞAK'TAN İKLİM ELÇİSİ OLARAK YAĞMUR BAŞ DAHIN KATILDI

.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
usaktanhaber.com.tr
GENÇLİK KONFERANSINA UŞAK'TAN İKLİM ELÇİSİ OLARAK YAĞMUR BAŞ DAHIN KATILDI

Ankara'da yapılan yerel gençlik konferansına Uşak'tan Uşak Üniversitesi iklim elçisi olarak Yağmur Baş Dahın katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un himayesinde 2021'de hayata geçirilen İklim Elçileri Hareketi, 2024 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP29) öncesinde Ankara'da buluştu. Uşak Üniversitesi İklim Elçisi Yağmur BAŞ DAHIN ’ın de yer aldığı üniversiteli gençlerden oluşan iklim elçileri, 200'den fazla katılımcıyla 2 gün süren Yerel Gençlik Konferansı'nda (LCOY) bir araya gelerek iklim değişikliğiyle mücadele için çözüm önerileri sundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ulusal iklim mücadelesinde genç kuşakların etkinliğini artırmak amacıyla başlatılan İklim Elçileri Projesi, Bakan Kurum'un 2021 yılında uygulamaya koyduğu bir girişimdir. Proje kapsamında, iklim değişikliği ve çevre bilinci konusunda gençlerde farkındalık oluşturulmakta ve iklim dostu kampüslerin oluşmasına katkı sağlanmaktadır. Üniversitelerden seçilmiş temsilci gençlerden oluşan iklim elçileri, bu yıl 11-24 Kasım'da Azerbaycan'ın Bakü şehrinde gerçekleştirilecek COP 29 öncesi Ankara'da düzenlenen Yerel Gençlik Konferansı'nda buluşarak, iklim değişikliğiyle mücadelede gençlerin sesini uluslararası platformlara taşımayı amaçladılar.

Toplantının açılış töreninde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, UNICEF Türkiye ADAP Bölüm Başkanı Chizuru Iwata ve İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar konuştu. Bakan Yardımcısı Suver, iklim değişikliğinin gelecekte değil, bugün karşı karşıya olduğumuz bir gerçek olduğunu vurgulayarak, gençlerin bu mücadelede aktif rol almasının önemini belirtti. Prof. Dr. Halil Hasar ise toplantının, gençlerin yerel düzeyde iklim eylemini desteklemesi ve uluslararası konferanslara katkı sağlaması açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, Türkiye'nin genç iklim elçilerinin sürdürülebilir bir ulusal gençlik danışma mekanizmasına dönüştürülmesi yolunda önemli adımlar attığını belirtti. UNICEF Türkiye ADAP Bölüm Başkanı Chizuru Iwata ise iklim krizinin en çok çocuklar ve gençleri etkilediğini dile getirerek, "Çocukların büyümek için daha fazla enerjiye, suya ve gıdaya ihtiyacı var, fakat iklim değişikliği nedeniyle bu kaynakları sağlamakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesi İklim Elçisi Yağmur BAŞ DAHIN , konferansa katılım sağlayarak Uşak Üniversitesi'ni temsil etti. İklim değişikliği ile mücadelede gençlerin liderliğini ve etkisini artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, Yağmur BAŞ DAHIN gibi genç iklim elçilerine, ulusal ve uluslararası platformlarda söz hakkı tanıyarak sürdürülebilir gelecek için çözümler geliştirmelerine olanak sağlıyor.

Bu önemli girişimin bir parçası olan Uşak Üniversitesi, genç nesillerin çevre bilinciyle geleceğin liderleri olarak yetişmesine katkı sunmaya devam etmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.