İZZETTİN ÇALIŞLAR LİSESİNDEN YENİ ÖĞRENCİLERE ANLAMLI ŞEHİR TURU

..

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 15:16
usaktanhaber.com.tr

Mustafa ÖREN- Uşak

Uşak İzzettin Çalışlar Lisesi yeni öğrencileri için "Önce milli kültür ve tarih bilinci" deyip anlamlı bir şehir turu düzenledi

İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi  okula yeni başlayan 9. Sınıf öğrencilerine milli kültür ve tarih bilinci geliştirme, İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi kültürünü oluşturma amacıyla Uşak'ın can damarlarını ziyaret ettirdi.

Şehitlik Ziyareti… 

Ziyaretlere öğencilere; bu vatanın bedelinin kanla ödenerek  yeni nesillere emanet edildiğini yaşayarak ve görerek öğrenmeleri açısından, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yattığı Uşak Şehitlik’i ile başlandı. Burada aziz şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu yapılması, İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan gür bir sesle söylenmesi ve şehitlerimizin aziz ruhlarına Fatihalar okunması ile birlikte gezi tamamlandı.

Uşak Müzesini Ziyaret... 

Şehitlik ziyaretinin ardından öğrencilerin güzergahı Uşak Tarihi Müzesi oldu. Uşak tarihinin kalıntıları ile sergilendiği bu müzede öğrenciler geçmişi ile yüz yüze geldiler. Bu coğrafyanın en önemli karakterlerinden Karun ve Hazinelerini ilk defa gören çiçeği burnunda İzzettin Çalışlar Ailesinin fertleri hayranlıklarını gizleyemedi. Ayrıca buradan çıkarılacak en önemli dersi ise Yunus Emrenin dizelerinde buldular: “Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi…” 

Atatürk’ün Evini Ziyaret… 

3. Durak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı ve müze haline dönüştürülen evi oldu. Kurtuluş Savaş’ında kilit noktalardan biri de Uşak’ın tarihi önemi ve Atatürk sevgisi öğrencilere kavratıldı.  

Kent Tarihi Müzesin Ziyaret… 

Öğrencilerin son durağı İlkler Şehri Uşak’ın olmazsa olmazı ilklerinin sergilendiği Kent Tarihi Müzesi oldu. Burada öğrencilere Uşak Tarihinin mihenk taşlarından olan ve Uşak tanıtımına büyük katkı sağlayan Tarihçi-Yazar Mehmet KEYVANOĞLU eşlik etti. Anlatımıyla Uşak tarihini  yaşatan ve derin iz bırakan Mehmet KEYVANOĞLU’na öğrenciler  teşekkür etti.